Ingredience:
- Brokolice
- Jasminová rýže
- Sůl
- Sušený česnek
- Sušený zázvor
- Mletý pepř
- Škrob
- Sojová omáčka
- Přírodní tofu
- Teriyaki omáčka
- Bílý sezam
Postup:
- Do vařící vody dejte omytou brokolici a vařte ji asi 5 minut. Poté ji slijte a ihned ochlaďte. Nakrájejte ji na růžičky.
- Několikrát propláchněte jasmínovou rýži a dejte ji do připraveného rýžovaru. Přidejte sůl a vařte v rýžovaru asi 20 minut.
- Připravte marinádu na tofu. Smíchejte sušený česnek, sušený zázvor, mletý pepř, škrob a sojovou omáčku. Přírodní tofu nakrájejte na požadované kostky a dejte ho do připravené marinády. Trochu jej předehřejte na 200 °C, tofu rozprostřete na plech s pečícím papírem a pečte asi 25 minut.
- Jakmile je tofu hotové, dejte ho do mísy a pokapejte teriyaki omáčkou a bílým sezamem.
- Podávejte hotové jasmínovou rýži společně s grilovaným tofu a brokolicí.