Tempeh s růžičkovou kapustou a rýží

Ingredience:

  • 240g jasmínová rýže
  • 750 g růžičkové kapusty
  • Slunečnicový olej
  • 2 větší šalotky (nakrájené najemno)
  • 3 stroužky česneku (nakrájené najemno)
  • 190 g marinovaného tempehu (nakrájeného na kostičky)
  • Sůl, pepř a sušený česnek dle chuti
  • 2 lžíce sojové omáčky

Postup:

  1. Uvařte jasmínovou rýži dle návodu na obalu.
  2. Přiveďte vodu k varu a přidejte 750 g růžičkové kapusty. Vařte cca 10 minut. Slijte vodu a nechte kapustu vychladnout. Poté každou růžičku rozkrojte na čtvrtiny.
  3. Nakrájejte 2 větší šalotky a 3 stroužky česneku na jemno.
  4. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej. Přidejte nakrájenou šalotku a restujte. Ke konci přidejte i nakrájený česnek.
  5. Do směsi na pánvi přidejte 190 g marinovaného tempehu nakrájeného na kostičky. Opět restujte.
  6. Přidejte kapustové růžičky, osolte, opepřete a přidejte 2 lžíce sojové omáčky. Případně přidejte sušený česnek podle chuti. Restujte chvíli, aby se chutě propojily.
  7. Servírujte s uvařenou jasmínovou rýží.

Recept je na 3 porce.

Dobrou chuť! Užijte si tuto lahodnou a zdravou večeři!