Ingredience:
- 240g jasmínová rýže
- 750 g růžičkové kapusty
- Slunečnicový olej
- 2 větší šalotky (nakrájené najemno)
- 3 stroužky česneku (nakrájené najemno)
- 190 g marinovaného tempehu (nakrájeného na kostičky)
- Sůl, pepř a sušený česnek dle chuti
- 2 lžíce sojové omáčky
Postup:
- Uvařte jasmínovou rýži dle návodu na obalu.
- Přiveďte vodu k varu a přidejte 750 g růžičkové kapusty. Vařte cca 10 minut. Slijte vodu a nechte kapustu vychladnout. Poté každou růžičku rozkrojte na čtvrtiny.
- Nakrájejte 2 větší šalotky a 3 stroužky česneku na jemno.
- Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej. Přidejte nakrájenou šalotku a restujte. Ke konci přidejte i nakrájený česnek.
- Do směsi na pánvi přidejte 190 g marinovaného tempehu nakrájeného na kostičky. Opět restujte.
- Přidejte kapustové růžičky, osolte, opepřete a přidejte 2 lžíce sojové omáčky. Případně přidejte sušený česnek podle chuti. Restujte chvíli, aby se chutě propojily.
- Servírujte s uvařenou jasmínovou rýží.
Recept je na 3 porce.
Dobrou chuť! Užijte si tuto lahodnou a zdravou večeři!