Tapiokový puding s mangem a mandlemi

Seznam ingrediencí:

  • 100 g tapiokových perel
  • 400 ml kokosového mléka
  • 300 ml polotučného mléka
  • 100 g cottage sýra
  • 100 g skyr
  • Mango
  • Mandle
  • Strouhaný kokos pro posypání
  • Volitelně sladidlo podle chuti

Postup:

  1. Několikrát důkladně opláchněte tapiokové perly a poté je dejte do hrnce.
  2. Přidejte kokosové mléko, polotučné mléko, cottage sýr a skyr do hrnce s tapiokovými perlami. Přiveďte směs k mírnému varu a neustále míchejte, aby se tapiokové perly nepřichytily. Vařte přibližně 10-15 minut, dokud tapiokové perly nezměknou a nestanou se průhledné.
  3. Pokud si přejete, můžete pudink osladit podle své chuti, ale to není nezbytné.
  4. Po uvaření rozdělte pudink do misek, posypte strouhaným kokosem a ozdobte nakrájeným mangem a mandlemi. Můžete si však přizpůsobit ovoce na zdobení podle svých preferencí.
  5. Pudink můžete podávat teplý nebo studený z lednice.

Dobrou chuť !