Maková buchta

Seznam ingrediencí:

  • 100 gramů ovesných vloček
  • 80 gramů vlašských ořechů
  • 80 gramů mletého máku
  • 1 polévková lžíce skořice
  • 80 gramů namočených datlí
  • 2 zralé banány
  • 150 gramů jablečného pyré
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje
  • Sušené rozinky nebo brusinky (dle libosti)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
  2. V mixéru rozmixujte ovesné vločky a vlašské ořechy, dokud nedosáhnete konzistence mouky.
  3. Přeneste směs do mísy.
  4. Přidejte mletý mák a skořici do mísy s moukou.
  5. V mixéru rozmixujte namočené datle, zralé banány, jablečné pyré, vejce a kokosový olej, dokud nedostanete hladkou směs.
  6. Přidejte rozmixovanou směs do misky s moukou a dobře promíchejte.
  7. Podle libosti můžete přidat sušené rozinky nebo brusinky a opět promíchejte.
  8. Připravenou formu vyložte pečícím papírem a přendejte směs do formy.
  9. Dejte buchtu do předehřáté trouby a pečte při 180 stupních Celsia po dobu přibližně 35 minut.
  10. Ověřte, zda je buchta hotová, pomocí špejle. Vložte špejli do středu buchty, a pokud vyjde suchá, je buchta hotová.
  11. Nechte buchtu vychladnout, poté ji můžete servírovat.

Přeji vám dobrou chuť!