Ingredience:
- 200 g uvařené řepy
- 150 g cottage sýra
- 1 celé vejce
- 50 g bílého kefíru
- 100 g ovesných vloček (rozmixovaných na mouku)
- Sůl a pepř dle chuti
- Prášek do pečiva
Zálivka na polníček:
- 2 lžíce vinného octa
- Voda (podle chuti)
- Med (podle chuti)
Na servírování:
- Kozí sýr (rozdrobený)
- Med (na pokapání)
- Černá sezamová semínka
- Polníček
Postup:
- Nastrouhejte 200 g uvařené řepy nahrubo a dejte do mixéru. Přidejte 150 g Cottage sýra a mixujte na hladkou konzistenci.
- Přeneste směs do mísy, přidejte 1 celé vejce a 50 g bílého kefíru. Dobře promíchejte.
- Rozmixujte 100 g ovesných vloček na konzistenci mouky a přidejte do tekuté směsi. Osolte, opepřete a přidejte špetku prášku do pečiva. Promíchejte.
- Na rozpálené pánvi pečte lívance z obou stran, přibližně 5 minut z každé strany.
- Mezitím připravte zálivku na polníček smícháním 2 lžic vinného octa s vodou a medem podle chuti.
- Servírujte lívance s rozdrobeným kozím sýrem, pokapaným medem, černými sezamovými semínky a salátem z polníčku.
I slaná varianta lívanců může být luxusní. Pojďte se přesvědčit. Dobrou chuť!