Lívance z červené řepy a s kozím sýrem

Ingredience:

  • 200 g uvařené řepy
  • 150 g cottage sýra
  • 1 celé vejce
  • 50 g bílého kefíru
  • 100 g ovesných vloček (rozmixovaných na mouku)
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Prášek do pečiva

Zálivka na polníček:

  • 2 lžíce vinného octa
  • Voda (podle chuti)
  • Med (podle chuti)

Na servírování:

  • Kozí sýr (rozdrobený)
  • Med (na pokapání)
  • Černá sezamová semínka
  • Polníček

Postup:

  1. Nastrouhejte 200 g uvařené řepy nahrubo a dejte do mixéru. Přidejte 150 g Cottage sýra a mixujte na hladkou konzistenci.
  2. Přeneste směs do mísy, přidejte 1 celé vejce a 50 g bílého kefíru. Dobře promíchejte.
  3. Rozmixujte 100 g ovesných vloček na konzistenci mouky a přidejte do tekuté směsi. Osolte, opepřete a přidejte špetku prášku do pečiva. Promíchejte.
  4. Na rozpálené pánvi pečte lívance z obou stran, přibližně 5 minut z každé strany.
  5. Mezitím připravte zálivku na polníček smícháním 2 lžic vinného octa s vodou a medem podle chuti.
  6. Servírujte lívance s rozdrobeným kozím sýrem, pokapaným medem, černými sezamovými semínky a salátem z polníčku.

I slaná varianta lívanců může být luxusní. Pojďte se přesvědčit. Dobrou chuť!