Lasagne s červenou čočkou

Lasagne s červenou čočkou

Ingredience:

  • 250g červené čočky
  • 2 bílé cibule
  • Slunečnicový olej
  • 1 rajský protlak
  • 2 konzervy pasírovaných/nakrájených rajčat
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • Čerstvá bazalka
  • Plátky lasagní
  • Tvrdý sýr (nastrouhaný)
  • 1 balení cottage sýra
  • 1 mozzarella

Postup:

  1. Uvařte červenou čočku podle návodu na obalu.
  2. Nakrájejte 2 bílé cibule najemno.
  3. Na rozpálenou pánvi s trochou slunečnicového oleje dejte nakrájené cibule a restujte je.
  4. Přidejte uvařenou čočku, 1 rajský protlak a 2 konzervy pasírovaných/nakrájených rajčat.
  5. Osolte, opepřete a přidejte 4 stroužky prolisovaného česneku. Vařte chvíli.
  6. Přidejte nasekanou čerstvou bazalku a vařte další chvíli.
  7. Ve velké míse začněte vrstvit lasagne. Na spodek misky dejte trochu připravené rajčatové směsi.
  8. Následně položte plátky lasagní a posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.
  9. Opakujte tento postup, dokud nevyčerpáte všechny ingredience.
  10. Jako poslední vrstvu použijte rajčatovou směs a na ni dejte 1 balení cottage sýra a nastrouhanou mozzarelu.
  11. Předehřejte troubu na 180°C. Lasagne dejte péct přiklopenou mísu asi 45 minut.
  12. Po této době odklopte mísu a zvyšte teplotu trouby na 200°C. Pečte ještě dalších 15 minut, dokud lasagne nejsou zlatavě hnědé.
  13. Vyndejte lasagne z trouby, nechte chvíli odpočívat a pak podávejte.

Dobrou chuť!

Lasagne s červenou čočkou