Ingredience:
- 250g červené čočky
- 2 bílé cibule
- Slunečnicový olej
- 1 rajský protlak
- 2 konzervy pasírovaných/nakrájených rajčat
- Sůl a pepř podle chuti
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- Čerstvá bazalka
- Plátky lasagní
- Tvrdý sýr (nastrouhaný)
- 1 balení cottage sýra
- 1 mozzarella
Postup:
- Uvařte červenou čočku podle návodu na obalu.
- Nakrájejte 2 bílé cibule najemno.
- Na rozpálenou pánvi s trochou slunečnicového oleje dejte nakrájené cibule a restujte je.
- Přidejte uvařenou čočku, 1 rajský protlak a 2 konzervy pasírovaných/nakrájených rajčat.
- Osolte, opepřete a přidejte 4 stroužky prolisovaného česneku. Vařte chvíli.
- Přidejte nasekanou čerstvou bazalku a vařte další chvíli.
- Ve velké míse začněte vrstvit lasagne. Na spodek misky dejte trochu připravené rajčatové směsi.
- Následně položte plátky lasagní a posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.
- Opakujte tento postup, dokud nevyčerpáte všechny ingredience.
- Jako poslední vrstvu použijte rajčatovou směs a na ni dejte 1 balení cottage sýra a nastrouhanou mozzarelu.
- Předehřejte troubu na 180°C. Lasagne dejte péct přiklopenou mísu asi 45 minut.
- Po této době odklopte mísu a zvyšte teplotu trouby na 200°C. Pečte ještě dalších 15 minut, dokud lasagne nejsou zlatavě hnědé.
- Vyndejte lasagne z trouby, nechte chvíli odpočívat a pak podávejte.
Dobrou chuť!