Ingredience:
- 2 cibule
- Slunečnicový olej
- 0,5 kg kysaného zelí s trochou nálevu
- Sůl a pepř dle chuti
- Kmín
- 2 polévkové lžíce třtinového cukru
- 1 polévková lžíce mouky
- Gnocchi
- Marinované tofu
Postup:
- Na jemno nakrájejte dvě cibule.
- Na větší pánvi nebo hrnci nechte rozehřát slunečnicový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dokud nezesklovatí.
- Do stejné pánve přidejte 0,5 kg kysaného zelí s trochou nálevu. Přidejte sůl, pepř, kmín a 2 polévkové lžíce třtinového cukru. Dobře promíchejte.
- Přidejte 1 polévkovou lžíci mouky pro zahuštění směsi. Dobře promíchejte a ujistěte se, že mouka neudělala hrudky.
- Dusíme zelí na mírném ohni, dokud zelí nezměkne a chuť se propojí. Během tohoto procesu se může přidat trocha vody, pokud je směs příliš hustá.
- Mezitím si do samostatného hrnce dejte vařit osolenou vodu na gnocchi.
- Jakmile se voda začne vařit, vložte do ní gnocchi. Vařte gnocchi podle návodu na obalu nebo dokud nevyplavou na hladinu.
- Mezitím nakrájejte marinované tofu na kostičky a orestujte na pánvi s trochou oleje, dokud nezíská zlatavou barvu.
- Jakmile gnocchi vyplavou na hladinu (resp. jsou hotové) přidejte je do směsi se zelím. Dobře promíchejte.
- Dochutíme směs se zelím a gnocchi podle libosti. Přidejte sůl, pepř, cukr a ocet podle vašeho vkusu.
- Směs se zelím a gnocchi naservírujte do hlubokého talíře nebo misky a na vrch dáme orestované kostky tofu.
Tento recept je skvělou volbou pro vegetariány, protože neobsahuje maso a nabízí chutnou a zdravou alternativu.
Dobrou chuť!