- francouzská zelená čočka
- 1 celá brokolice
- Máslo
- 1 pórek
- Sůl a pepř podle chuti
- Lahůdkové droždí
- Nastrouhaná niva pro posypání
Postup:
- Uvařte francouzskou zelenou čočku podle návodu na obalu.
- Zatímco se čočka vaří, přiveďte v jiném hrnci vodu k varu a vařte celou brokolici asi 10 minut.
- Poté slijte vodu a nechte brokolici ochladit pod tekoucí studenou vodou, aby si zachovala krásně zelenou barvu. Poté nakrájejte brokolici na malé růžičky a přidejte je k uvařené čočce. Osolte a opepřete podle chuti.
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm kolečka nakrájeného pórku. Smažte pórek asi 5 minut.
- Poté přidejte směs čočky s brokolicí k pórku na pánvi. Pro ještě lepší chuť přidejte lahůdkové droždí.
- Při servírování posypte hotový salát nastrouhanou nivou.
Dobrou chuť !