Banánový řez s mascarpone

  • 100g mletých ovesných vloček
  • 50g mletých vlašských ořechů
  • 1 menší vejce
  • 350g mascarpone
  • 3 zralé banány
  • 1/2 sáčku proteinového vanilkového pudinku
  • 100g polotučného tvarohu ve vaničce
  • med dle libosti (3-4 polévkové lžíce)
  • perníkové koření
  • volitelné: banán na ozdobení, krém z vlašských ořechů na polití

Postup:

  1. Smícháme mleté ovesné vločky s mletými vlašskými ořechy a přidáme na spojení jedno celé menší vejce, perníkové koření a můžeme osladit medem dle chuti.
  2. Promíchané kompaktní těsto napěchujeme na dno formy vyložené pečícím papírem a uhladíme tak, aby bylo těsto rovnoměrně rozprostřené.
  3. Na vytvořený základ rozprostřeme mascarpone a opět rovnoměrně.
  4. V mixeru si rozmixujeme 3 banány do hladka. Pak přidáme tvaroh, puding, perníkové koření a dle libosti med. Vše promícháme a zalijeme tím již 2 připravené vrstvy řezu.
  5. Do předehřáté trouby na 180 °C vložíme formu s těstem a pečeme zhruba 1 hodinu.
  6. Pro zintenzivnění chutí můžeme řez servírovat s nakrájeným banánem a pokapat krémem z vlašských ořechů.

Dobrou chuť!