Gnocchi se zelím a tofu

Ingredience:

  • 2 cibule
  • Slunečnicový olej
  • 0,5 kg kysaného zelí s trochou nálevu
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Kmín
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce mouky
  • Gnocchi
  • Marinované tofu

Postup:

  1. Na jemno nakrájejte dvě cibule.
  2. Na větší pánvi nebo hrnci nechte rozehřát slunečnicový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dokud nezesklovatí.
  3. Do stejné pánve přidejte 0,5 kg kysaného zelí s trochou nálevu. Přidejte sůl, pepř, kmín a 2 polévkové lžíce třtinového cukru. Dobře promíchejte.
  4. Přidejte 1 polévkovou lžíci mouky pro zahuštění směsi. Dobře promíchejte a ujistěte se, že mouka neudělala hrudky.
  5. Dusíme zelí na mírném ohni, dokud zelí nezměkne a chuť se propojí. Během tohoto procesu se může přidat trocha vody, pokud je směs příliš hustá.
  6. Mezitím si do samostatného hrnce dejte vařit osolenou vodu na gnocchi.
  7. Jakmile se voda začne vařit, vložte do ní gnocchi. Vařte gnocchi podle návodu na obalu nebo dokud nevyplavou na hladinu.
  8. Mezitím nakrájejte marinované tofu na kostičky a orestujte na pánvi s trochou oleje, dokud nezíská zlatavou barvu.
  9. Jakmile gnocchi vyplavou na hladinu (resp. jsou hotové) přidejte je do směsi se zelím. Dobře promíchejte.
  10. Dochutíme směs se zelím a gnocchi podle libosti. Přidejte sůl, pepř, cukr a ocet podle vašeho vkusu.
  11. Směs se zelím a gnocchi naservírujte do hlubokého talíře nebo misky a na vrch dáme orestované kostky tofu.

Tento recept je skvělou volbou pro vegetariány, protože neobsahuje maso a nabízí chutnou a zdravou alternativu.

Dobrou chuť!