Noky s dýňovou omáčkou a restovaným tofu

Ingredience:

  • Dýně hokaido
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Bramborové noky (1 balení)
  • Cibule
  • Slunečnicový olej
  • Cottage sýr (1 balení)
  • Gouda (100g, nastrouhaná)
  • Lahůdkové droždí (2 polévkové lžíce)
  • Sůl
  • Pepř
  • Kurkuma
  • Marinované tofu

Postup:

  1. Omyjte dýni hokaido a nakrájejte ji na kostičky. Položte do pekáče vyloženého pečícím papírem.
  2. Pokapejte dýňové kostičky olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě předem vyhřáté na 180°C asi 1 hodinu, nebo dokud dýně nezměkne.
  3. Poté vložte pečenou dýni do mixéru a rozmixujte ji do hladké konzistence.
  4. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte a přidejte bramborové noky. Vařte podle návodu na balení.
  5. Mezitím nakrájejte cibuli na drobno a orestujte ji na slunečnicovém oleji.
  6. Přidejte rozmixovanou dýni, jedno balení cottage sýra, nastrouhanou goudou, lahůdkové droždí a okořeňte solí, pepřem a kurkumou. Promíchejte.
  7. Do hotové směsi přidejte uvařené noky a opatrně promíchejte.
  8. Při podávání naservírujte na vrch orestované marinované tofu.

Dobrou chuť!