Ingredience:
- Dýně hokaido
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Bramborové noky (1 balení)
- Cibule
- Slunečnicový olej
- Cottage sýr (1 balení)
- Gouda (100g, nastrouhaná)
- Lahůdkové droždí (2 polévkové lžíce)
- Sůl
- Pepř
- Kurkuma
- Marinované tofu
Postup:
- Omyjte dýni hokaido a nakrájejte ji na kostičky. Položte do pekáče vyloženého pečícím papírem.
- Pokapejte dýňové kostičky olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě předem vyhřáté na 180°C asi 1 hodinu, nebo dokud dýně nezměkne.
- Poté vložte pečenou dýni do mixéru a rozmixujte ji do hladké konzistence.
- V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte a přidejte bramborové noky. Vařte podle návodu na balení.
- Mezitím nakrájejte cibuli na drobno a orestujte ji na slunečnicovém oleji.
- Přidejte rozmixovanou dýni, jedno balení cottage sýra, nastrouhanou goudou, lahůdkové droždí a okořeňte solí, pepřem a kurkumou. Promíchejte.
- Do hotové směsi přidejte uvařené noky a opatrně promíchejte.
- Při podávání naservírujte na vrch orestované marinované tofu.
Dobrou chuť!