Čočkovo – brokolicový salát

  • francouzská zelená čočka
  • 1 celá brokolice
  • Máslo
  • 1 pórek
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Lahůdkové droždí
  • Nastrouhaná niva pro posypání

Postup:

  1. Uvařte francouzskou zelenou čočku podle návodu na obalu.
  2. Zatímco se čočka vaří, přiveďte v jiném hrnci vodu k varu a vařte celou brokolici asi 10 minut.
  3. Poté slijte vodu a nechte brokolici ochladit pod tekoucí studenou vodou, aby si zachovala krásně zelenou barvu. Poté nakrájejte brokolici na malé růžičky a přidejte je k uvařené čočce. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm kolečka nakrájeného pórku. Smažte pórek asi 5 minut.
  5. Poté přidejte směs čočky s brokolicí k pórku na pánvi. Pro ještě lepší chuť přidejte lahůdkové droždí.
  6. Při servírování posypte hotový salát nastrouhanou nivou.

Dobrou chuť !